Το flightsimming πραγματεύεται την εξομοίωση της πτήσης του αεροσκάφους. Είναι hobby και παράλληλα εκπαιδευτικό βοήθημα για όσους θέλουν να εξασκηθούν ή να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στον χειρισμό του αεροσκάφους. Με την ανάπτυξη του internet αναπτύχθηκε και αυτό σε μία άλλη διάσταση, αυτή των online πτήσεων, όπου γίνεται μια κατά το δυνατόν εξομοίωση της πραγματικότητας.

Αυτό επιτυγχάνεται με την συνεργασία χειριστών αεροσκαφών και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Οι διαδικασίες και οι κανόνες αυτής της συνεργασίας είναι πιστό αντίγραφο των πραγματικών και οι καιρικές συνθήκες είναι οι πραγματικές που ισχύουν σε κάθε περιοχή. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει είναι το γεγονός ότι στην εικονική πραγματικότητα μετέχουν πολλοί ερασιτέχνες και επαγγελματίες χειριστές αεροσκαφών.

Για να πάρει μέρος όποιος ενδιαφέρεται σε αυτή την εξομοίωση θα πρέπει να διαθέτει ένα H/Y με σύνδεση στο internet και να προμηθευτεί ένα πρόγραμμα όπως το “flight simulator ” της Microsoft.

Εν συνεχεία, χρειάζεται να αποκτήσει κάποιες αρχικές γνώσεις για τις πτήσεις και να εγγραφεί σε ένα από τους παρακάτω παγκόσμιους ερασιτεχνικούς και αφιλοκερδείς οργανισμούς που παρέχουν τις υπηρεσίες των δικτυακών πτήσεων http://www.hvacc.org ή  http://www.ivaohellas.org/. Εκεί θα βρει εκπαιδευτικό υλικό και επί πλέον βοήθεια.

Τα μέλη της Αερολέσχης Μυτιλήνης είναι πρόθυμα να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι - Flight Simulator