ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η αερολέσχη Μυτιλήνης, ιδρύθηκε το 1972 με πρώτη δραστηριότητα τον αερομοντελισμό. Η έδρα της αερολέσχης βρίσκεται στο αεροδρόμιο "Οδυσσέας Ελύτης" της Μυτιλήνης και στεγάζεται σε χώρο που της παραχωρήθηκε από την "υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας", όπου και το ειδικής κατασκευής υπόστεγο για την στέγαση του αεροσκάφους της. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, δραστηριοποιήθηκε στην γενική αεροπορία με φυσικό επακόλουθο, την απόκτηση πτυχίου χειριστού αεροσκαφών από σημαντικό αριθμό μελών της. Το 1996 αποκτήθηκε από μέλη της το αεροσκάφος τύπου Cessna 172N (SX-AAW) του οποίου η χρήση παραχωρήθηκε στην αερολέσχη, για την εξυπηρέτηση των σκοπών της.

Σήμερα η αερολέσχη Μυτιλήνης αριθμεί τριάντα περίπου μέλη, Στη λέσχη είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι συγκινούνται από την αεροπορική ιδέα. Σκοπός της είναι η διάδοση και ανάπτυξη της ιδέας αυτής, η προβολή της Λέσβου, το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, η σύσφιξη των σχέσεων των μελών της καθώς και η ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους στα της αεροπορίας. Στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνεται η εκτέλεση πτήσεων πυρασφάλειας, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την ετήσια γιορτή της Αεροπορίας, η εκτέλεση πτήσεων εθισμού για όσους το επιθυμούν και η συμμετοχή σε ασκήσεις έρευνας-διάσωσης στο χώρο του Αιγαίου.

 

Αν θέλετε να γίνετε μέλη πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση. Μόλις συμπληρωθεί παρακαλούμε στείλτε την ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mitiliniairclub@gmail.com.

Παρουσίαση Αερολέσχης